albaniŽ
 (2) 

> WAT GEWEEST IS
> STARTPAGINA
      


Van 6 tot en met 9 mei 2007 nam Sequens,
op uitnodiging van de Nederlandse ambassadeur aldaar,
deel aan het
European Chamber Choral Festival of Albania      

In december reisde
Sequens nog eens die
kant op om
(op 8 en 9 december)
een aantal concerten te
verzorgen,
o.a. in de Akademia e
Arteve in Tirana
(zie foto)
en in Galeria "Jozef" in
DŁrres.

Voor geÔnteresseerden
hieronder de tekst uit het
programmaboekje:

SEQUENS u formua nje kwartet burrash ne viltin 1983. Pas 23
vjet interpremish ky kuartet ka pesuar shume ndryshime. Pas
largimit te tenorit Klaas Knevelbaard, kuarteti rinisi nje rruge te re si
kuintet mikst. Si pasoje e ketij ndryshimi, Sequens eshte pershtatur
ne gjetjen e burimeve te reja muzikore.
Pas gjithe kesaj formula e ansamblit Sequens ka pesuar ndryshime
te vogla. Vazhdimisht repertori I ansambli ndryshon ne kompozime
dhe ngjyra dhe kengetaret jane punojne gjithmone me vokjalin ne
ndejkje te forces dhe talentit t e tyre. Ata ne rradhe te pare bejne nje
muzike serioze, por pa harruar aspak dhe nje deliev komik. 'Tussen
Keulen ne Parijs'(midis Kelnit dhr Parisit) dhe 'Oude zakken, goede
wijn'(Old Wineskins Good Wine) (live) jane respektivisht CD-te e
tyre nga viti 1996 deri ne 2004. Ajo eshte nje persierje muzike
shpirterore nga stile periudhash dhe kendveshtrimesh te ndryshme
te cilat shpedrin quartesi,
transparence dhe intimitet.
Te ndare, pjestaret e ansamblit Sequens jane amatore,
por sebashku atu krijojne nje ansambel profesional.
Ne kisha dhe auditore, Sequens ka dhene rreth 300 shfaqje
ne te gjithe Hollanden. Nder vite ata kane qene me muziken
e tyre rregullisht ne radio dhe televizione dhe kane marre
pjese ne festivale te ndryshme, me nje repertor te muzikes
se lehte dhe asaj klasike.

     

 

    

> WAT GEWEEST IS
> CONCERTAGENDA